Francuskie z jabłuszkiem, CIASTA, ciasta

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Francuskie z jabłuszkiem
Przepis
Składniki
płat mrożonego ciasta
francuskiego
3 jabłka
cynamon
cukier
jajko
Ciasto rozmrozić i rozwinąć na
stole.Pociąć na spore prostokąty.
Jabłka obrać i pokroić w malutką
kosteczkę. Każdy prostokąt pokryć
cienką warstwą jabłek z
pozostawieniem wolnego brzegu.
Jabłuszka posypać cynamonem i
cukrem. Sklejać zgrabne, podłużne
ciasteczka. Wierzch kilkakrotnie naciąć.
Każde ciastko posmarowac
rozbełtanym jajkiem albo samym
żółtkiem i posypać obficie cukrem
kryształem.
Ciastka układać na blasze wyłożonej
sreberkiem i piec krótko aż ładnie
wyrosnÄ… w mocno nagrzanym
piekarniki )około 230 stopni).
Najlepsze sÄ… od razu po upieczeniu.
Raczej nie powinno się ich długo
przechowywać.
Można dla urozmaicenia zrobić kilka
rodzajów ciastek francuskich, używając
zamiast jabłek jagód, marmolady albo
połowek moreli z puszki czy ananasów
(wczesniej koniecznie osuszonych) i
położonych na podwójnie złożone
kwadraty ciasta francuskiego.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • quentinho.opx.pl






  • Formularz

    POst

    Post*

    **Add some explanations if needed