GOTOWANIE JEST PROSTE, Zdrowe odżywianie, dieta, odchudzanie, przepisy

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Ten ebook zawiera darmowy fragment publikacji
Darmowa publikacja dostarczona przez
Copyright by Złote Myśli & Grzegorz Ostrowski, rok 2007
Autor: Grzegorz Ostrowski
Tytuł: Gotowanie jest proste
Data: 27.03.2012
Złote Myśli Sp. z o.o.
ul. Toszecka 102
44-117 Gliwice
email:
Niniejsza
publikacja
może
być
kopiowana,
oraz
dowolnie
rozprowadzana
tylko
i
wyłącznie
w
formie
dostarczonej
przez
Wydawcę.
Zabronione

jakiekolwiek
zmiany
w
zawartości
publikacji
bez
pisemnej
zgody
Wydawcy.
Zabrania
się
jej
odsprzedaży,
zgodnie
z regulaminem Wydawnictwa Złote Myśli.
Autor
oraz
Wydawnictwo
Złote
Myśli
dołożyli
wszelkich
starań,
by
zawarte
w
tej
książce
informacje
były
kompletne
i
rzetelne.
Nie
biorą
jednak
żadnej
odpowiedzialności
ani
za
ich
wykorzystanie,
ani
za
związane
z
tym
ewentualne
naruszenie
praw
patentowych
lub
autorskich.
Autor
oraz
Wydawnictwo
Złote
Myśli
nie
ponoszą
również
żadnej
odpowiedzialności
za
ewentualne
szkody
wynikłe
z
wykorzystania
informacji
zawartych
w książce.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved.
P
r
ed
by
TCPDF
(
www
.t
cpd
f.
o
r
g
)
Spis treści
...................................................4
..................................................7
...................................................................12
...................................................................................19
Zioła - kwintesencja smaku
Peklowanie mięsa
Pieczenie warzyw
Szybkie smażenie
Sztuka pieczenia mięsa
Pieczenie schabu bardzo długie w niskiej temperaturze
Ryba pieczona w soli
Grillowanie na dworze i w domu
Grillowanie na obiad, kolację i...
...................................................25
Pieczone ziemniaki w folii z boczkiem lub słoninką i
śniadanie?
.................25
....................................................................26
..........................................................................................................................27
..................................................................................................................29
.....................................................................................30
..............................................................................32
............................................33
................................................................................35
...................................................................................................36
.................................................................38
..............................................................................................40
...................................................................................41
......................................................................................................43
Energetyczne i odświeżające zupy
Zupa cebulowa klasyczna
Rosół domowy
Czerwony barszcz według mojej babci Reginy
Szwajcarska zupa ze świeżych ogórków
Zupa pieczarkowa z porami
Gazpaczo
Zupa serowa mocno jedwabista
Kapuśniak prowansalski
Minestrone - włoska zupa jarzynowa
Duńska zupa z porów
Zupa z grzybów leśnych
Chłodnik melonowy z borówkami
Kolorowe tryskające świeżoscią sałatki
Zielone brokuły pokreślone żółtym ananasem
Sałatka z cukinii, pomidorów i ogórków bardzo delikatna
Sałata z kurczakiem pożywna a odświeżająca
Sałatka z fety, czarnych oliwek i pomidorów
Zimna, a pikantna sałatka ziemniakowa
Sałata z różnych serów wzbogacona orzeszkami pistacjowymi
Białostocka sałatka z grzybów z odrobiną koniaku
Rukola z parmezanem i suszonymi pomidorami
Koper włoski i pomidory
Wytrawna sałatka ryżowa z pomidorami i żółtymi i
mnóstwem kminku
zielonymi kuleczkami
Sałatka pieczarkowa
Sałatka truskawkowo-melonowa z melisą
Makaron daje tyle możliwosci
Tagliatelle z cukiniowymi wstążkami i rukolą
Penne z sosem pomidorowo-śmietanowo-serowym
Spaghetti całe czerwone z suszonymi pomidorami
Zielone tagliatelle mocno brokułowe z delikatnym serowym akcentem
Tagliatelle śmietanowo - łososiowe
Spaghetti alla puttanesca czyli z sosem z anchois, pomidorów, oliwek i kaparów
Tagliatelle z tapenadą i smażonymi grzybami
Tagliatelle z sosem pieczarkowo-orzechowym
Makaron z czosnkowymi skwarkami chlebowymi i
boczkowymi wzbogacony
bryndzową nutą
Pyszny makaron w sosie pomidorowo - mięsnym w
stylu bolońskim
Makaron z fetą, szpinakiem i orzechami
Tagliatelle z groszkiem cukrowym, pomidorami i
bazylią
Pizza w domu? - to jest proste!
Ciasto na pizzę
Pizza z pieczarkami
Nadzienie do pizzy paprykowo-czosnkowe
Nadzienie do pizzy cebulowe z delikatnym aromatem gałki muszkatołowej
Nadzienie do pizzy z grzybów mun i rokpola
Nadzienie w stylu prowansalskim
Nadzienie mocno serowe
Nadzienie do pizzy z rukoli, suszonych pomidorów i
mozzarelli
Nadzienie porowo - bekonowe
Nadzienie do pizzy z cebuli i fety
Pizza calzone ze szpinakiem
Pizza z salami albo z szynką
Sztuka mięsa
Gyros z piersi kurczaka
Szaszłyki jagnięce - Sis kababi
Cielęcina po grecku w winie z czosnkiem i tymiankiem
Wołowina duszona w czerwonym winie z szalotkami i
pieczarkami
Wołowina Bourguignon
Pieczeń wołowa z warzywami marynowana wcześniej w winie
Pieczony schab z rozmarynem
Jabłkowe piersi kurczaka
Niedzielny schab z suszonymi owocami
Wieprzowina smażona z cebulą i kiełkami mung
Pieczona karkówka z suszonymi śliwkami i świeżym rozmarynem
Szynka świąteczna o bardzo porządnym smaku
Sos sens nadaje
Sos pomidorowy do pizzy
Aioli czyli majonez czosnkowy
Cumberland - klasyczny sos
Maślano-cytrynowy sos do ryb
Salsa owocowa doskonała do mięsa wszelakiego
Sławny sos holenderski
Domowy majonez
Sos tatarski
Dip majonezowo-oliwkowy
Dip z gorgonzolą
Sos pomidorowo-selerowy do makaronu
Ryby zdrowe, pyszne i błyskawiczne
Ryba pieczona w soli
Karp wigilijny gotowany na parze winnej, mocno aromatyczny!
Filety z pstrąga z patelni w sosie serowym z zieloną nutą
Pstrąg na cytrynie
 Filety z łososia z patelni z aromatem octu balsamicznego i bazylii
Carpaccio z łososia
Okonki tymiankowe-limonkowe do szczypania
Śledzie mocno ziołowe
Łosoś z patelni grillowej z masłem cytrynowo-pietruszkowym
Śledzie w sosie śmietanowym z jajkami
Filety z białej ryby w sosie musztardowym
Ryba (filety) w cieście piwnym
Grill - zabawa na świeżym powietrzu
Steki schabowe mocno rozmarynowe
Łosoś ziołowy a delikatny
Bakłażany grillowane z cukinią i cebulą, podane w
sosie jogurtowym
Kaszanka z grilla
Kapelusze pieczarek faszerowane kozim serem i
orzechami włoskimi
Skrzydełka i udka kurczaka pikantne a mocno przyrumienione
Grillowane boczniaki
Piersi kurczaka o aromacie niezwykłym, bo marynowane w jogurcie na sposób
indyjski
Czosnek z grilla
Szaszłyki z wołowiny marynowane wcześniej w winie z
delikatnym aromatem
czosnku
Cebula i pieczarki rozkosznie pachnące ziołami
Szaszłyki z kurczaka w stylu wschodnim
Urocze warzywa niskokaloryczne
Zawijane pieczone papryki z serem feta
Kalafior w piwnym cieście
Smażony groszek cukrowy z bazylią i parmezanem
Brokuły z jogurtem lub śmietaną
Fasolka z płatkami migdałów
Musaka z lekka lżejsza i smaczniejsza
Zapiekane bakłażany z pomidorami, mozzarellą i
ziołami
Kalafior w rytmie salsy
Ratatouille czerwono - zielone
Pomidory faszerowane po prowansalsku
Szaszłyki cebulowo - pieczarkowe mocno ziołowe
Bakłażan z sosem jogurtowym z delikatnym aromatem miętowym
Słodkosci na deser!
Tiramisu - przepis klasyczny
Clafoutis
Zabajone
Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
Galaretka jogurtowa z truskawkami
Pascha waniliowa
Creme brule
Jabłka zapiekane w winie
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
Banany zapiekane w mleczku kokosowym
Jak skorzystać z wiedzy zawartej w
pełnej wersji ebooka?
...................45
  [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • quentinho.opx.pl






  • Formularz

    POst

    Post*

    **Add some explanations if needed